Werkwijze

Werkwijze

In onze sessies werk ik met gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking.

Gesprek

Het gesprek vormt altijd de basis van de sessie. Hoe gaat het met je? Waar loop je tegenaan? Waar zou je aan willen werken? Wat is je hulpvraag? Hoe is het je vergaan na de vorige sessie? Wat heb je ervaren, gevoeld? Op deze manier komt er meer duidelijkheid over waar je nu staat en waar je naar toe wilt.

Ervaringsoefeningen

Naast het gesprek maak ik gebruik van ervaringen in het hier en nu, die we vervolgens koppelen naar jouw dagelijks leven. Hoe beweeg jij in situaties? Hoe ga je om met jezelf en de ander? Wat gaat je makkelijk af? Wat vind je moeilijk? Welke gevoelens roept dit op? Op deze manier ontstaat er bewustwording van jouw patronen. Deze bewustwording geeft ook een keuze. Wil ik het zo nog wel doen? En zo niet, wat wil ik dan wel? Samen onderzoeken we jouw beweging en jouw verlangens. Je leert jezelf nog beter kennen. Van daaruit kan je keuzes maken die goed voor je voelen. In de sessies is er alle ruimte en tijd om iets nieuws te proberen. Dat geeft je letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid.

Aanraking

In de aanraking wordt je voelend vermogen aangesproken. Een bevestigende aanraking nodigt uit om te openen, te verbinden en te verzachten. Hoe reageer jij op een aanraking? Kan je je openen? Of sluit je je af? Via de aanraking merk je aan je lijf hoe jij reageert in het contact met de ander. Op deze manier ontstaat er bewustwording van patronen. Net als bij de ervaringsoefeningen geeft deze bewustwording een keuze. Wil ik het zo nog wel doen? En zo niet, wat wil ik dan wel? Samen gaan we op zoek naar jouw gevoelens, bewegingen, patronen, wensen en grenzen.